На Рівненщині затримали організатора незаконного бурштинового бізнесу

На Рівненщині затримали організатора незаконного бурштинового бізнесу

За процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області викрито злочинну групу, яка займалася незаконним придбанням, зберіганням та обробкою бурштину (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

Прокурори спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції та спецпідрозділом КОРД провели 8 обшуків в м. Сарни та смт. Клесів Сарненського району за адресами проживання учасників злочинної групи, у їхніх транспортних засобах, а також у місцях переробки та зберігання бурштину, інформує “Голос України”.

В ході обшуків вилучено понад 100 кг бурштину, у тому числі виробів та обробленого каміння, орієнтовною вартістю понад 1 млн. грн. Також вилучені верстати та знаряддя для обробки бурштину-сирцю і чорнову бухгалтерію.

Як повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області, за результатами проведених обшуків та встановлених обставин в ході досудового розслідування в порядку ст. 208 КПК України затримано особу, яка підозрюється в організації злочинного промислу. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому місцевому мешканцю про підозру та готується клопотання до слідчого судді про обрання відносно нього запобіжного заходу.

Тривають заходи із встановлення та документування інших учасників злочинної групи.

Поділитись