На Рівненщині затримали керівника відділення виправної колонії на хабарі

На Рівненщині затримали керівника відділення виправної колонії на хабарі

700 доларів США неправомірної вигоди вимагав майор внутрішньої служби від засудженого  за пом’якшення режиму відбування покарання.

Оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції викрили та задокументували корупційну діяльність офіцера виправної колонії. За зібраними матеріалами військовою прокуратурою Рівненського гарнізону Західного регіону України було відкрито кримінальне провадження. Про це йдеться у повідомленні  Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Під час документування протиправної діяльності було встановлено, що начальник відділення соціально-психологічної служби відділу соціально-виховної роботи державної установи виконання покарань вимагає від засудженого неправомірну вигоду. Зокрема, 700 доларів США за підготовку документів, необхідних для застосування до засудженого заходів заохочення, які в подальшому є підставою для пом’якшення режиму відбування покарання. 

Оперативники  Управлінням захисту економіки у Рівненській області, слідчі Слідчого Управління Головного управління Нацполіції в Рівненській області за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону затримали майора внутрішньої служби.

Предмет злочину, а саме 700 доларів США,  вилучено під час проведення огляду місця події. Керівника відділення виправної колонії затримано в порядку ст. 208 КПК України. 

На даний час вирішуються питання про повідомлення офіцеру про підозру та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади. 

Поділитись