На Рівненщині правоохоронці затримали чиновницю

На Рівненщині правоохоронці затримали чиновницю

В Рівному неподалік приміщення Головного управління фіскальної служби у Рівненській області правоохоронці затримали чиновницю управління за підозрою в отриманні 500 доларів хабара.

Як передає IA ZIK, за словами керівника відділу комунікації поліції Рівненщини Антона Крука, слідчі дії проводять працівники Державного бюро розслідувань.

Як зазначається на офіційному сайті Державного бюро розслідувань, слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України, спільно з Управлінням захисту економіки в Рівненській області, затримали заступника начальника управління – начальника відділу Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області.

За попередніми даними, заступник начальника управління – начальник відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртової продукції, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Головного управління Державної фіскальної служби в Рівненській області вимагала та отримала 500 доларів США від приватного підприємця. За ці кошти податківець обіцяла забезпечити його магазину та кальян-бару відсутність перевірок і можливість працювати без ліцензії.

Посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання коштів.

Слідчі ДБР готують затриманій повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, податківцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років. 

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись