На півночі Китаю запустили великий проект опріснення води

На півночі Китаю запустили великий проект опріснення води

Великий проект опріснення води потужністю 10 тис. тонн випуску прісної води з морської в день був запущений в місті Таншань провінції Хебей на півночі Китаю.

Проект термально-мембранного гібридного опріснення морської води компанії Shougang Jingtang United Iron & Steel Co., Ltd., відрекомендовується як промисловий прорив для сталеливарного сектора країни, який є великим споживачем води.

Новий проект поєднує в собі «тепловий» і «мембранний» підходи до опріснення морської води: перший використовує відпрацьоване тепло, вироблене заводами для дистиляції морської води, в той час як другий спирається на ультра-фільтраційні мембрани, аналогічні побутовим очисникам води, сказав представник департаменту енергетики і охорони навколишнього середовища компанії Чжан Бо.

Компанія заявила, що прісна вода, отримана на опріснювальної установці, буде безпосередньо використовуватися в процесі плавки металу на сталеливарному заводі. Він також буде забезпечувати щоденне споживання води для своїх співробітників.

Опріснення морської води є життєво важливою допомогою сталеливарним заводам, дозволяючи їм використовувати величезні ресурси морської води і повторно використовувати відпрацьоване тепло, щоб зробити виробництво більш екологічним.

Поділитись