На окуповану територію хотіли вивезти прикраси зі срібла

На окуповану територію хотіли вивезти прикраси зі срібла

Стало відомо, що на окуповану територію хотіли вивезти прикраси зі срібла.

Як передає ukurier.gov.ua, серед товарів, які найчастіше незаконно намагаються провезти через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донбасу, — речі першої необхідності: медикаменти чи продукти харчування, оскільки вони значно якісніші й дешевші, ніж той непотріб, яким завалили «щедрі брати» тамтешні базари і магазини. Цього разу правоохоронці виявили в одного з подорожніх велику партію срібних прикрас. Сталося це на КПВВ «Гнутове», де відзначилися оперативні співробітники Донецько-Луганського управління Державної прикордонної служби України, які входять до складу підрозділів операції Об’єднаних сил. Під час огляду одного з автомобілів вони виявили поліетиленовий пакунок, набитий виробами з металу, візуально схожого на срібло.

«33-річний житель Маріуполя, прямуючи до Донецька, спробував провезти 3,5 кілограма виробів, заховавши їх під панель власного автомобіля. З пояснень водія вироби начебто належать його матері, жительці міста Авдіївка, яка їх скуповувала, щоб перепродати на окупованій території», — йдеться у повідомленні пресслужби ООС.

Розслідування триває, виявлені товари вилучили представники Державної фіскальної служби України для подальшого процесуального оформлення.

Поділитись