На окупованому Донбасі знову примусова мобілізація

На окупованому Донбасі знову примусова мобілізація

На тимчасово окупованому Донбасі почалася примусова мобілізація. Про це, з посиланням на дані української розвідки, повідомив речник Мінборони Дмиро Гуцуляк.


“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ вживає заходи для посилення передових підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ”, сказав він.

За його словами, йдеться про чергову кампанію окупантів з призову населення на військову службу.

“При цьому передбачається призвати осіб, які мають досвід бойовий дій, але тривалий час уникали служби у складі передових підрозділів російських окупаційних військ під приводом приналежності до т.зв. «казачих формувань. У зв’язку з цим очікується проведення російською окупаційною владою «генеральної реєстрації казачків» із зобов’язанням їх підписати т.зв. «реєстрові документи», зазначив Дмитро Гуцуляк.

В Міноборони вважають, можливість виїзду за межі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей таким особам буде обмежена. Таким чином окупанти запобігатимуть ухиленню від призову та проходженню військової служби на передовій у складі військ бойовиків, сказав Дмитро Гуцуляк.

Поділитись