На Одещині припинили неправомірну діяльність державного реєстратора

На Одещині припинили неправомірну діяльність державного реєстратора

Співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчим управлінням поліції області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили неправомірну діяльність державного реєстратора.  Про це повідомили у Департаменті кіберполіції Національної поліції України

“Кіберполіція встановила, що посадовець за допомогою спеціального електронного ключа скасував державну реєстрацію права власності на нерухоме майно на підставі неіснуючого рішення суду. Такими діями фігурант позбавив права власності законного власника, чим завдав шкоди на суму понад дев’ять мільйонів гривень”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. Наразі чоловіку вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони заподіяли значну шкоду) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Відносно державного реєстратора судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись