На новорічні свята на батьківщину повернуться 16 мільйонів українців

На новорічні свята на батьківщину повернуться 16 мільйонів українців

Понад 16 мільйонів українців на новорічні канікули повернуться до своїх сімей. При цьому кожен в середньому витратить 4 тисяч гривень на подарунки.

У 2019 понад 16 млн українців поїдуть додому з різних куточків країни та світу, щоб провести різдвяні і новорічні свята зі своїми батьками і сім’ями. Про це свідчать результати дослідження Mastercard Driving Home For Christmas 2019, пише НВ.

“Підготовка до подорожі починається в середньому за 37 днів до свят. При цьому кожен четвертий (24%) бронює квитки додому принаймні за два місяці, хоча 12% планують поїздку в останню хвилину і купують квитки за кілька днів до неї”, – зазначено в результатах дослідження.

В середньому, щоб потрапити додому, кожен з охочих до подорожей українців проїде 645 км. Автобуси і автомобілі – найпопулярніші види транспорту: ними хоча б раз скористаються 67% подорожувальників.
Майже кожен третій (32%) українець вибере для цього поїзд. В середньому кожен українець витратить на поїздку додому 7273 грн, почавши відкладати гроші на свята за 3 місяці.

Автомобільні дороги, вокзали і аеропорти, найімовірніше, будуть перевантажені. Більшість (51%) їдуть додому до батьків, але при цьому майже кожен третій (36%) сказав, що подолав би ту ж відстань, щоб провести час зі своїм домашнім вихованцем.

55% опитаних не вважають свій візит до сім’ї подарунком і додатково витратять в середньому ще 4349 грн на подарунки рідним.

Згідно з дослідженням, на період свят кожен п’ятий (21%) з опитаних українців поїде на відпочинок за кордон. При цьому 9% з них вважають, що це не так клопітно, як святкувати вдома, а 46% зізналися, що в новорічні свята вони хочуть відволіктися від роботи.

Поділитись