На надбавку до пенсії можуть розраховувати лише деякі пенсіонери

На надбавку до пенсії можуть розраховувати лише деякі пенсіонери

В Україні пенсійні виплати становить 1564 гривні на місяць, що є зовсім невеликою сумою для проживання пенсіонерів.

Протягом останніх 5 років ціни на продукти, одяг, транспорт і комуналку сильно зросли, в той час, як пенсії залишилися на колишньому рівні. Слід зазначити, що для хорошого життя українських пенсіонерів слід виплачувати мінімальну зарплатню, яка складає в межах 3-4 тисяч гривень, щоб літні люди могли дозволити собі добре харчуватися, оплачувати ліки, послуги лікарів, комуналку та інше.

До початку 2020 року глава української держави Володимир Зеленський анонсував новини про те, що пенсії в цьому році будуть активно рости і незабаром складуть великі суми для деяких пенсіонерів. Також надійшла інформація про суму, яка складе новий розмір – добавка на 1,1 тисяч гривень. Згідно зі статистикою, в Україні 12 мільйонів пенсіонерів і ще більше тих, хто протягом 5 років стануть ними ж. Об’єктивно зрозуміло, що одразу ж усім підняти пенсії неможливо, проте певним людям в 2020 році дуже пощастить. Навіть для деяких українців така надбавка стане досить великою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Кабінет міністрів розробив певних механізм, за допомогою якого можна буде збільшити пенсії на 400 або ж на 1 тисячу гривень для тих, кому більше 80 років. До того ж, глава держави анонсував, що далі вікова планка для збільшень пенсій за віком буде знижуватися до 75, а далі і до 70 років. Таким чином, до 2020 року на підвищення пенсій можуть очікувати пенсіонери від 70-річного віку, пише znaj.ua.

Поділитись