На Миколаївщині засудили двох поліцейських

На Миколаївщині засудили двох поліцейських

Стало відомо, що на Миколаївщині засудили двох поліцейських.

Як передає blin.mk.ua, Арбузинським районним судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно двох працівників Арбузинського відділу поліції, один з яких – діючий поліцейський, старший лейтенант поліції, які скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 365 КК України (умисно перевищення правоохоронцями службових повноважень, що супроводжувалось насильством та завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам громадянина).

У ході судових слухань встановлено, що у липні 2015 року двоє на той час ще лейтенанти поліції прибули за викликом у місцевий продуктовий магазин щодо конфліктної ситуації між продавцем та покупцем. На прохання продавця поліцейські вирушили за місцем проживання жінки, яка, за словами заявниці, лаялася і сварилася з нею.

Прибувши за місцем проживання «дебоширки», до правоохоронців вийшов її чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, та почав заперечувати факт скандалу його дружиною в магазині, відмовившись кликати її для спілкування з поліцейськими.

У подальшому, правоохоронець вдарив господаря домоволодіння в область ребер зліва, потім застосував прийом рукопашного бою «загин руки за спину», після чого штовхнули потерпілого на землю обличчям вниз. Коли він піднявся на коліна, правоохоронці завдали йому не менше 5 ударів руками і ногами.
На крики чоловіка про допомогу з дому вибігла дружина.

До неї, також правоохоронці застосували фізичну силу — заламали руку, наділи наручники і насильно посадили в службовий автомобіль, простягнув до внутрішньої ручки дверей. При цьому один з лейтенантів вдарив її ногою по нозі.

Під час досудового розслідування один із фігурантів справи звільнився з поліції, інший був відсторонений від посади. На час слідства правоохоронці знаходились під домашнім арештом.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Слідчими прокуратури Миколаївської області наведено у суді достатньо доказів провини поліцейських у скоєнні інкримінованого злочину. Суд погодився з позицією обвинувачення та призначив їм покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах на 3 роки з позбавленням спеціального звання «старший лейтенант поліції».

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись