На Львівщині затримали священнослужителя за торгівлю зброєю

На Львівщині затримали священнослужителя за торгівлю зброєю

Стало відомо, що на Львівщині затримали священнослужителя за торгівлю зброєю, повідомляє Управління комунікації Національної поліції України.

“48-річний чоловік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю: купував стартові та шумові пістолети, перероблював їх на бойові та підшукував клієнтів для подальшого продажу. Злочинну діяльність священнослужителя викрили та задокументували оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік у власному помешканні організував зброярню. Через Інтернет купував стартові, шумові пістолети та макети інших видів зброї, яку перероблював на бойову. Також він виготовляв набої до цих пістолетів. Надалі підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю.

Поліцейські задокументували кілька фактів продажу зброї. Її вилучили та направили на експертне дослідження, за результатами якого вилучені пістолети є вогнепальною зброєю, придатною до стрільби. Сьогодні, 8 липня, проводяться санкціоновані обшуки на території Львівської, Черкаської та Київської областей, зокрема, за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї.

Наразі вже вилучено 8 пістолетів, рушницю, 15 магазинів, 6 глушників, 165 набоїв, світлошумові гранати та інші елементи зброї. Обшуки тривають.

Вирішується питання про затримання 48-річного мешканця Львівської області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою.

За скоєне зловмиснику загрожує покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись