На Львівщині заарештували 15-річного підлітка

На Львівщині заарештували 15-річного підлітка

Стало відомо, що на Львівщині заарештували 15-річного підлітка. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров’я особи).

Як передає прес-служба прокуратури Львівської області,  наприкінці січня цього року, неповнолітній  напав на 25-річного перехожого на одній із вулиць Новояворівська. Під час розбою хлопець побив потерпілого та викрав мобільний телефон. Стосовно підозрюваного судом уже слухається об’єднане кримінальне провадження щодо його обвинувачення у вчиненні трьох корисливих злочинів, пов’язаних із застосуванням насильства до потерпілих, відповідальність за які передбачено ч.ч.1,2 ст. 186, а також ч.2 ст. 187 КК України.

Юнак проігнорував те, що судом до нього вже застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати своє житло з 18:00 год до 07:00 год без дозволу суду.

Місцева прокуратура двічі ініціювала питання щодо обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте, суд їх відхилив.

На даний час підозрюваному обрано найсуворішу міру запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів без альтернативи внесення застави.

У разі доведення вини фігурант може потрапити до в’язниці на строк від семи до десяти років.

Поділитись