На Львівщині викрито схему збуту наркотиків

На Львівщині викрито схему збуту наркотиків

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали оперуповноваженого сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків та заступника начальника одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за збут наркотичних речовин (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, поліцейські змушували громадянина взяти у них наркотичні засоби та передати їх іншим наркозалежним.
Правоохоронці збували наркотики раніше судимим особам та наркозалежним з метою подальшого вимагання від них неправомірної вигоди за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Працівників поліції затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – управління Служби безпеки України у Львівській області.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

 

Поділитись