На Львівщині відкрили кримінальне провадження через смерть породіллі

На Львівщині відкрили кримінальне провадження через смерть породіллі

У Львівському обласному департаменті охорони здоров’я називають лише попередню причину смерті породіллі. Трагедія сталася у Жидачівській центральній районній лікарні.

За інформацією “Подробиць“, 28-річній жінці робили плановий кесарів розтин в ніч на 28 грудня, операцію проводила лікар із 30-річним досвідом. Народилася здорова дівчинка вагою 3,5 кг. Але сама жінка померла.

У Львівському обласному департаменті охорони здоров’я називають лише попередню причину смерті породіллі. “Результатів немає. Я маю попередній висновок патологоанатомічного розтину, дуже попередній. Це той, який дає право на поховання, де написано: причиною смерті є ускладнення від анестезії”, – повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

Лікар-анестезіолог, який був задіяний на операції, як і головний лікар Жидачівської лікарні, написали заяви про звільнення.

У поліцію із заявою про смерть породіллі ніхто не звертався. Проте правоохоронці все ж дізналися про загибель і відкрили відповідне кримінальне провадження.

Поділитись