На Львівщині голова сільради відсидить за махінації

На Львівщині голова сільради відсидить за махінації

Екс-голова сільради на Львівщині через службову недбалість опинився на лаві підсудних.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, досудове розслідування встановило, що екс-чиновник, перебуваючи на посаді, підписав витяг з протоколу рішення сесії місцевої ради про передачу у приватну власність фізичній особі майже 0,5 га землі, вартістю понад 100 тисяч гривень, передає westnews.info.

Як наслідок, вказана територія незаконно перейшла у власність громадянина (для ведення особистого селянського господарства та обслуговування житлового будинку). Такі дії службовця спричинили тяжкі наслідки державним інтересам.

Золочівська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови однієї із сільських рад району, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Відтак, за клопотанням прокурорів, суд прийняв рішення накласти арешт на вказану ділянку.

Зловмиснику ж загрожує від 2 до 5 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото Олександры Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись