На кораблі ВМС США встановлять перший бойовий лазер

На кораблі ВМС США встановлять перший бойовий лазер

США намір найближчим часом встановити на кораблі ВМС USS Portland (LPD-27) перший бойовий лазерний комплекс, повідомляє портал Drive.

Уточнюється, що його вже доставили на військову базу в Сан-Дієго. За даними видання, лазер розробила американська військово-промислова компанія Northman Grumman, яка виграла контракт на виробництво в 2015 році.

Потужність променя буде досягати 150 кВт, що має дати можливість ефективно вражати невеликі судна і безпілотні літальні апарати. Випробування були заплановано на четвертий квартал 2019 фінансового року, проте, ймовірно, це станеться пізніше запланованих термінів, додає автор матеріалу.

У квітні 2018 го повідомлялося, що USS Portland введений в експлуатацію. Він став одинадцятим десантним кораблем класу “Сан-Антоніо”. Судно призначене для транспортування і підтримки сил більше 800 морських піхотинців. Крім того, воно може бути використано для запуску і відновлення десантних кораблів, транспортних засобів-амфібій, а також нести вертольоти і конвертоплани MV-22 Osprey.

Поділитись