На Кіровоградщині затримали осіб, які відібрали у чоловіка майже мільйон доларів

На Кіровоградщині затримали осіб, які відібрали у чоловіка майже мільйон доларів

На Кіровоградщины затримали осіб, які відібрали у чоловіка майже мільйон доларів.  Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У відомстві зазначили, що  у Кропивницькому невідомі напали на місцевого мешканця та силою змусили віддати гроші. Оперативникам управлінь стратегічних розслідувань та карного розшуку поліції вдалося встановити осіб, причетних до розбійного нападу, та затримати їх. Під час обшуків поліцейські вилучили зброю, перуки, рації та майже 900 тисяч гривень.

До складу групи входило троє осіб: організатор, 49-річний мешканець Кропивницького, та його спільники, 38-річний мешканець Запоріжжя та 29-річний киянин. Автомобіль, на якому пересувалися зловмисники під час нападу на потерпілого, заздалегідь купили, а потім заховали у гаражі, орендованому організатором. Після вчинення злочину лідер угруповання та один з його учасників виїхали за межі місця свого постійного проживання і знаходилися в Одесі.

Зібравши достатньо доказів причетності зловмисників до злочину, поліцейські провели заходи для їхнього затримання.

За рішенням суду було затримано лідера та одного з учасників злочинного угруповання. Їм вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання до 15-ти років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

За даними правоохоронців учасники злочинного угруповання можуть бути причетні до скоєння інших злочинів, зокрема й розбійних нападів, як на території Кіровоградської області, так і в інших регіонах. Ці факти будуть перевірятися під час досудового розслідування.

 

Поділитись