На Кіровоградщині правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії

На Кіровоградщині правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії

На Кіровоградщині правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії.

Працівниками управління протидії наркозлочинності поліції області спільно зі слідчими Кропивницького відділу, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, 49-річного чоловіка було затримано в обласному центрі.

В управлінні протидії наркозлочинності поліції Кіровоградської області розповіли, що у ході проведення санкціонованого обшуку автомобіля громадянина правоохоронці виявили 5 сліп-пакетів із психотропною речовиною – амфетамін загальною вагою близько 450 грам.

Також під час проведення обшуку за місцем проживання чоловіка виявлено обладнання і прекурсори для виготовлення психотропних речовин та амфетамін вагою 50 грам. 

Вилучені речовини та предмети направлені на дослідження до Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Особу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. За результатами досудового розслідування та експертизи за цим фактом буде прийнято рішення щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності за ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) та ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За такі дії передбачено покарання – від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

 

Поділитись