На Київщині затримали “турагентів”, які переправляли через кордон нелегалів

На Київщині затримали “турагентів”, які переправляли через кордон нелегалів

Прокуратура Київської області викрила злочинне угруповання, яке займалося незаконним переправленням громадян з країн Близького Сходу через державний кордон України

Про це повідомляє  прес-служба прокуратури Київської області, інформує інформаційний портал “Моя Київщина”.

Керівник однієї з турфірми спільно зі своєю помічницею і бухгалтером, який працював на різні благодійні організації, налагодили схему по незаконному переправленню іноземців, під виглядом волонтерів, через кордон України. За кожного такого “волонтера” зловмисники отримували від 1000 доларів США.

Під час обшуків працівники правоохоронних органів вилучили бланки, печатки, штампи, гроші. Учасники банди затримані безпосередньо під час передачі 650 доларів за переправлення в Україну “волонтера” з Ісламської Республіки Пакистан.

Затриманим зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Поділитись