На Київщині затримали чоловіка, який кинув гранату

На Київщині затримали чоловіка, який кинув гранату

Поліція Київщини затримала чоловіка, який кинув гранату на город сусідів, повідомляє Відділ комунікації поліції в Київській області.

У селі Старе, що на Бориспільщині, місцевий житель кинув гранату на город своїй сусідці. На щастя, від вибуху з людей ніхто не постраждав. За хуліганські дії порушнику загрожує ув’язнення до семи років. У такий спосіб чоловік напідпитку намагався повернути додому свою дружину, яка пішла на гостини. Однак та не бажала повертатися, тому чоловік не зупинився на цьому і продовжував погрожувати. Вкрай перелякані сусіди викликали поліцію.

“На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Бориспільського відділу поліції та спеціалісти-вибухотехніки поліції Київщини, які вилучили металеві уламки, важіль запалу та інші речові докази. За попередніми даними стався вибух гранати РГД-5. Зловмисником виявився 31-річний місцевий житель. Слідчі Бориспільського відділу поліції провели невідкладний обшук за місцем проживання чоловіка, де виявили та вилучили пістолет «Флобер». Усі вилучені речові докази направлено на проведення відповідних експертиз”, – йдеться у повідомленні.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

Поліція встановлює шляхи походження боєприпасу.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись