На Київщині за фактом побиття поліцейських відкрито кримінальне провадження

На Київщині за фактом побиття поліцейських відкрито кримінальне провадження

На Київщині за фактом побиття поліцейських Білоцерківщини відкрито кримінальне провадження, повідомляє Відділ комунікації поліції в Київській області.

Поліцейські виконували свої службові обов’язки, коли на них зненацька накинувся молодик і наніс їм удари руками в область голови. Як з’ясувалось, нападник – вихованець професійного бійцівського клубу. Наразі причини такої «непрофесійної» поведінки спортсмена встановлюють працівники поліції.

Подія трапилась сьогодні, 7 серпня, близько 1-ї години ночі.

“Працівники  кримінальної поліції Білоцерківського відділу поліції на трасі Київ-Одеса, поблизу зупинки села Шкарівка, помітили припаркований автомобіль «Mazda», в салоні якого були підозрілі чоловіки. Правоохоронці підійшли до автівки, представились працівниками кримінальної поліції та пред’явили свої службові посвідчення. Раптово з автомобіля вибіг водій та, нічого не пояснюючи,  щосили наніс удари рукою по голові одному поліцейському та його напарнику. Оперативники миттєво застосували заходи фізичного впливу та втихомирили зловмисника. Для документування правопорушення на місце події прибула слідчо-оперативна група. Нападником виявився 19-річний місцевий житель. Він затриманий в порядку ст.208 КПК України та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу зловмиснику.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

 

Поділитись