На Київщині судитимуть чоловіка за самовільне будівництво

На Київщині судитимуть чоловіка за самовільне будівництво

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка у вчиненні самовільного будівництва будівлі на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України). Про це повідомила у пресслужба прокуратури Київської області у Facebook.

“У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений самовільно зайняв земельну ділянку площею 0,25 га на території однієї із сільських рад Вишгородського району та без жодних правовстановлюючих документів спорудив на ній будівлю”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Вишгородського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Поділитись