На Київщині скоєно незаконну порубку лісу

На Київщині скоєно незаконну порубку лісу

Прокуратура Київщини вимагає понад 100 тис грн за незаконну порубку лісу. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області у Facebook.

Бориспільською місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Бориспільського району до громадянина про стягнення шкоди заподіяної незаконною порубкою дерев на суму понад 100 тис грн. Так, за публічного обвинувачення Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури судом винесено вирок чоловіку, який у лютому 2020 року, без спеціального на те дозволу, здійснив в полезахисній смузі на території Бориспільського району порубку 6 породи «Дуб», внаслідок чого навколишньому природньому середовищу завдано шкоди.

“Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку. Разом з цим, після набрання обвинувальним вироком законної сили встановлено, що правопорушник добровільно завдані збитки не відшкодував”, – йдеться у повідомленні.

Органи прокуратури Київської області і надалі будуть принципово реагувати на порушення вимог природоохоронного законодавства та стягнення завданої державі шкоди.

 

Поділитись