На Хмельниччині засудили «псевдомінера»

На Хмельниччині засудили «псевдомінера»

На Хмельниччині до 2-х років позбавлення волі засудили «псевдомінера».

У Секторі комунікації поліції Хмельницької області розповіли, щоповідомлення про замінування надійшло на лінію «102» 12 травня цього року о пів на десяту вечора. На той момент у приміщенні училища перебувало 9 учнів з числа дітей-сиріт та один дорослий, яких поліцейські негайно евакуювали. Упродовж кількох годин фахівці вибухотехнічної служби ГУНП оглянули понад 5000 кв. м приміщень та довколишньої території. Жодних вибухонебезпечних приладів чи речовин поліцейські не знайшли.

Доки вибухотехніки обстежували будівлі і територію, оперативники та слідчі працювали над встановленням особи, яка зробила неправдиве повідомлення про замінування. Вони швидко з’ясували, що до поліції телефонував 31-річний місцевий житель. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння і адекватно пояснити свої дії не зміг. 

Нещодавно Шепетівський міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 статті 259 Кримінального кодексу України — завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Йому призначили покарання у вигляді 2-х років позбавлення волі та на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнили засудженого від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

 

Поділитись