На Хмельниччині судитимуть податківця за хабар

На Хмельниччині судитимуть податківця за хабар

Стало відомо, що за хабар судитимуть головного інспектора-ревізора Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

“Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора-ревізора Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, підозрюваного у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому”, – йдеться в повідомленні пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено, що податківець від імені неіснуючого громадянина власноруч підробив заяву про наявність порушень у діяльності підприємця. На підставі цієї заяви підозрюваний провів перевірку діяльності підприємця та, погрожуючи накладенням штрафних санкцій, вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 15 тисяч гривень.

Були відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно, яке поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

У разі доведення вини, податківцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись