На Херсонщині вилучили наркотики на 1 мільйон гривень

На Херсонщині вилучили наркотики на 1 мільйон гривень

Стало відомо, що у Херсонській області викрили двох чоловіків, які вирощували та переробляли коноплі елітних сортів для подальшого збуту.

Під час обшуків у чоловіків знайшли та вилучили 22 кілограми канабісу та 9 кущів конопель, загальна вартість яких становить більше, ніж 1 мільйон гривень. 

“У ході проведення оперативних заходів співробітники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції отримали інформацію, що двоє жителів Нижньосірогозького району, 56-річний батько та його 26-річний син, вирощують у себе на присадибній ділянці коноплі. Елітне насіння замовляли через мережу інтернет. За кожне платили 290 грн. Також правоохоронці з’ясували, що син діючий працівник поліції”, – зазначили у пресцентрі поліції області.

Крім цього, батько хлопця зазначив, що наркотичні препарати вирощував сам, а син до цієї справи ніякого відношення не має. 

Наразі поліція затримала батька та відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 3 статті 309 (незаконне виробництво наркотичних засобів) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.  

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись