На Херсонщині викрили мережу нарколабораторій

На Херсонщині викрили мережу нарколабораторій

Стало відомо, що на Херсонщині викрили мережу нарколабораторій. Правоохоронці одночасно провели десять обшуків, вилучили сімсот грамів амфетаміну на півмільйона гривень, хімікати, лабораторне устаткування, автомобіль тощо.

Як повідомляє “Голос України”, одну з таких лабораторій облаштували у гаражному кооперативі у житловому масиві Корабел, іншу — розмістили у віддаленому селі Білозерського району. Крім наркотиків, знайшли ще три стартові і травматичні пістолети, перероблені під бойовий патрон калібру дев’ять міліметрів. Один із таких «стволів» 28-річний злочинець під час затримання намагався пустити в хід. Але оперативник устиг першим — вистрілив зі свого «травматика», влучивши підозрюваному в живіт. Рана виявилася неглибокою, внутрішні органи куля не зачепила. Тож після надання невідкладної допомоги поранений поїхав на допит.

Окрім звинувачення у виготовленні та незаконному зберіганні психотропів, на нього чекає ще й покарання за статтею 345 КК України («Погроза або насильство щодо правоохоронця»), повідомляють у відділі комунікації ГУ Нацполіції області.

Загалом до угруповання входило четверо наркоділків. Усіх їх затримали.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись