На Херсонщині правоохоронці “накрили” браконьєрів

На Херсонщині правоохоронці “накрили” браконьєрів

Водна поліція на Херсонщині запобігала завдаванню збитків державі на понад 2 млн гривень. Про це повідомив начальник Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді й повітряної підтримки Нацполіції Сергій Науменко, який є керівником превентивного відпрацювання узбережжя Чорного та Азовського морів, передає aspi.com.ua.

Співробітники місцевої поліції вилучили у браконьєрів незаконні знаряддя лову, а також повернули в природне середовище креветку, крабів, калканів, бичка.

Водна поліція затримала і самих браконьєрів, які завдали шкоди заповіднику на чверть мільйона гривень. Всього за час відпрацювання поліція запобігла завдаванню збитків державі на понад 70 мільйонів гривень, повідомляє правоохоронне джерело.

За словами Науменка, під час відпрацювання території Чорноморського біосферного заповідника (Херсонська область) поліцейські виявили встановлені браконьєрами незаконні знаряддя лову – ятері.

Крім того Сергій Науменко повідомив, що  поліцейські виявили двох громадян поблизу маяка “Бирючий”: правопорушники на моторному човні знімали заборонені знаряддя лову (так звані “бочки-пастки”). У зловмисників вилучено човен, 50 одиниць незаконних знарядь лову, а також 7,5 тисячі особин виловленого ними бичка. Завдані браконьєрами збитки оцінено у 250 тисяч гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України. Вона передбачає відповідальність за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. Максимальне покарання, передбачене цією статтею – до трьох років позбавлення волі.

Поділитись