На Херсонщині чоловік через відомий вебресурс ошукав понад 50 громадян

На Херсонщині чоловік через відомий вебресурс ошукав понад 50 громадян

На Херсонщині чоловік через відомий вебресурс ошукав понад 50 громадян. З покупців він брав передоплату та зникав. Потерпілим, які відмовлялися надсилати гроші заздалегідь, відправляв товар нижчої якості або взагалі пусті посилки.

Поліцейські встановили, що зловмисник розміщував оголошення про продаж сільськогосподарської продукції на одній із відомих українських вебплатформ. Під час спілкування з потерпілими чоловік просив перераховувати передоплату за товар, після – на зв’язок не виходив, повідомили у Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Зазаначається, що покупцям, які не погоджувались на передоплату, висилав посилки через поштовий сервіс, використовуючи документи третьої особи. У поштові відправлення клав продукцію, яка не відповідала вимогам замовника і ціна якої була значно нижчою за реальний товар. А в деяких випадках взагалі відсилав пусті відправлення.

Таким чином підозрюваний ошукав близько 50 громадян на території України.

Під час слідчих дій правоохоронці за місцем мешкання фігуранта провели обшук та вилучили речові докази протиправної діяльності.Наразі триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Поділитись