На Харківщині виробляли контрафактні дезінфікуючі засоби

На Харківщині виробляли контрафактні дезінфікуючі засоби

Правоохоронці Харківщини виявили незаконне виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів, повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області

Протягом року науково-виробнича фірма отримала понад чотири мільйони гривень незаконного прибутку від реалізації вказаної продукції. Слідчі дії проводились слідчим Дергачівського відділу поліції в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

До Дергачівської місцевої прокуратури надійшли матеріали щодо причетності посадових осіб Державного підприємства Дублянський спиртовий завод до організації незаконного виробництва не облікованої спиртовмісної продукції (біоетанолу) на потужностях підприємства з метою особистого збагачення.

“В ході досудового розслідування встановлено, що підприємство останні роки перебуває в стадії банкрутства та офіційно не здійснює виробничої діяльності. А саме, ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами анульовані, ліцензію на виробництво спирту етилового та біоетанолу, а також ліцензію на продаж спирту етилового, біоетанолу та алкогольних виробів не отримувало. Однак, посадові особи державного підприємства здійснюють незаконну реалізацію частини виготовленої спиртовмісної продукції товариству з обмеженою відповідальністю, керівником якого є 43- річна жінка. Керівниця організувала незаконне виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів, реалізація яких здійснюється через Інтернет та мережу аптек у Харкові. Зокрема, до складу виробленої продукції фактично входить етиловий спирт, маючи при цьому ТУ на виробництво продукції тільки з ізопропілового спирту”, – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією на науково-виробничому підприємстві зберігається близько 2 тонн спирту та понад 200 літрів готової продукції.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки товариства з обмеженою відповідальністю.

 

Поділитись