На хабарі затримали поліцейських Київської області

На хабарі затримали поліцейських Київської області

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали слідчого Бориспільського ВП ГУНП у Київській області під час одержання 7 000 доларів США неправомірної вигоди.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний працівник поліції вимагав 7 000 доларів хабара від приватного підприємця за закриття кримінального провадження за фактом незаконного видобування надр. Посередником у одержанні неправомірної вигоди був керівник одного із структурних підрозділів Броварського ВП ГУНП у Київській області. Фігурантів провадження затримано в порядку статті 208 КПК України. Наразі готується повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди вчинене за попередньою змовою службовими особами, які займають відповідальне становище(ч. 3 ст. 368 КК України) та вирішується питання щодо обрання відносно них запобіжних заходів”, – йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Київського гарнізону. Оперативний супровід – Головний відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області та Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Поділитись