На Генасамблеї ООН говоритимуть про Україну

На Генасамблеї ООН говоритимуть про Україну

Засідання Генеральної Асамблеї ООН відбудеться сьогодні, 20 лютого 2019 року, у Нью-Йорку (США). До порядку денного внесено питання щодо «Ситуації на тимчасово окупованих територіях України», повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України інтернет-виданню NEW FORMAT.


“Внесення зазначеного пункту до порядку денного ГА ООН було ініційоване Україною перед початком нинішньої 73-ї сесії, і проведення дебатів на цю тему стане першим комплексним розглядом у рамках ГА ООН питання російської агресії проти нашої держави”, – розповіли у прес-службі відомства.

“Обговорення, як очікується, має чітко показати позицію держав-членів ООН і міжнародного співтовариства в цілому стосовно агресивних дій Росії, консолідувати позицію світу на підтримку України і окреслити шляхи припинення агресії, звільнення окупованих територій та притягнення агресора до відповідальності за вчинені ним міжнародно-протиправні діяння”, – повідомили у Міністерстві.

Заплановано, що участь у засіданні Генасамблеї ООН візьме Президент України Петро Порошенко. У ході візиту його супроводжуватиме міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Нагадаємо, Генеральна Асамблея ООН — головний дорадчий та представницький орган Організації Об’єднаних Націй. Його було створено 1945 року, згідно зі статутом ООН.

У складі Генасамблеї – 193 члени ООН. На її засіданнях обговорюється багатосторонній спектр міжнародних питань, викладених у Статуті. Вона також віграє значну роль в процесі встановлення та кодифікації норм міжнародного права.

Поділитись