На Донеччині вилучили схрон боєприпасів

На Донеччині вилучили схрон боєприпасів

На Донеччині правоохоронці вилучили схрон боєприпасів. Про це повідомили у Бахмутському відділі поліції Донецької області.

“Протитанкову міну, ручний протитанковий гранатомет, 5 підствольних гранат, та 600 патронів виявили та вилучили правоохоронці в одному з будинків м. Бахмута. Схрон із засобами ураження у 2014 році облаштував учасник незаконного збройного формування, який наразі переховується в тимчасово окупованому Донецьку. Зі схованки, обладнаної у приватному будинку в зоні проведення операції Об’єднаних сил, правоохоронці вилучили протитанкову міну ТМ-62М, ручний протитанковий гранатомет, 5 підствольних гранат і 10 корпусів від гранат Ф-1 та РГД-5. Також виявлено детонатор для міни МВЧ-62, 9 запалів УЗРГМ і УЗРГМ-2 та 600 патронів калібру 5,45 мм.”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що власник вилученого арсеналу зброї – мешканець Бахмута, який у складі незаконних збройних формувань брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, а також чергував на блок-постах бойовиків.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу. Заходи з виявлення арсеналу проводились спільно зі Службою безпеки України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Наразі у межах кримінального провадження, відкритого за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

Поділитись