На Донбасі загинув український воїн

На Донбасі загинув український воїн

Сьогодні, 15 лютого, внаслідок російської збройної агресії, загинув  український військовий. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк. Він висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника, а також його бойовим побратимам. Ще двоє наших військових внаслідок бойових дій дістали поранення різних ступенів. 

За даними Штабу Об’єднаних Сил, від початку доби 15 лютого, станом на 12.00, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів по оборонних позиціях українських героїв, – йдеться у повідомленні.

Зранку поблизу Попасної російсько-окупаційні війська застосували гранатомети. Також з гранатометів різних типів та зенітної установки ЗУ-23-2 ворог вів вогонь в районі н.п. Золоте-4, розповів Дмитро Гуцуляк.

Окрім цього, наші оборонці н.п. Нижнє зафіксували розриви 4-х ворожих мін калібру 82 мм. Противник вів обстріл з напрямку тимчасово окупованої Сентянівки.

Ще 8 мін калібру 82 мм ворог випустив по захисниках н.п. Золоте-1.

Крім того, окупанти били з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) поблизу Мар’їнки.

Підрозділи Об’єднаних сил у переважній більшості випадків застосовували у відповідь чергові вогневі засоби та придушували збройну активність окупантів.

Минулої доби, 14 лютого, на Сході було 12 прицільних ворожих обстрілів. При цьому російсько-окупаційні війська випустили понад 60 мін 120-го та близько 20 мін — 82-го калібру. Внаслідок активних бойових дій трьох українських воїнів було поранено. Ворог зазнав втрат.

Поділитись