На Донбасі зафіксували присутність російських снайперських груп

На Донбасі зафіксували присутність російських снайперських груп

Україна проінформувала ОБСЄ про присутність російських снайперських груп на Донбасі, пише «Укрінформ».


В ході онлайн-засідання Форуму безпеки співробітництва ОБСЄ українська делегація продемонструвала слайди з відеозапису, на якому зображено снайперський підрозділ ФСБ Росії. Запис зроблено в лютому 2020 року.

Заступник постпреда України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський зазначив, що ця снайперська група використовувала зброю і оснащення, якого немає в українських військових.

«Зафіксоване на відео озброєння має російське виробництво і використовується переважно в підрозділах російських спецслужб, або ж було закуплено за кордоном для потреб підрозділів Центру спеціального призначення ФСБ», – заявив він.

Лоссовський також вказав, що інформація про російських снайперів була підтверджена військовим виданням Jane`s Defense Week. У матеріалі тижневика йдеться, що на Донбасі існує практика снайперських взводів замість невеликих груп. Серед завдань таких підрозділів видання називає вогневе ураження українських військових, обмеження пересування українських сил, а також знищення стаціонарних відеокамер СММ ОБСЄ для перешкоджання міжнародного моніторингу.

Поділитись