На Дніпропетровщині затримані зловмисники, які розповсюджували дитячу порнографію

На Дніпропетровщині затримані зловмисники, які розповсюджували дитячу порнографію

У правопорушеннях підозрюються мешканці Кривого Рогу Дніпропетровської області. Два чоловіки та дві жінки, які з початку року з власної комп’ютерної техніки завантажували в мережу Інтернет відео порнографічного характеру, у тому числі з елементами дитячої порнографії.

 

Зловмисників викрили поліцейські департаменту та управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. За участі працівників Покровського відділення поліції 18 та 19 червня правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили комп’ютери, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, роутери та інші речові докази. На комп’ютерах зловмисників зберігалися порнографічні файли 

Усі вилучені матеріали відправлені на комп’ютерно-технічну експертизу.

 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитись