Служба безпеки України затримала проросійського агітатора

Служба безпеки України затримала проросійського агітатора

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України затримала проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник “російського козацтва” російської православної церкви та  монархізму.

У пресцентрі СБ України повідомили,  що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і «приєднання» до РФ на умовах федералізації.

“Задокументовано, що зловмисник також підтримував контакти із членами так званих «козачих формувань» терористів. Приватний таксист з Дніпра відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї «русского мира». Зокрема, значного суспільного резонансу в листопаді 2018 року набула висвітлена у ЗМІ конфліктна ситуація між вказаною особою та волонтеркою з Дніпра, якій він намагався нав’язати свої погляди”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Заходи із викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчим поліції. 

Поділитись