На Дніпропетровщині викрили прокурора на перевищенні повноважень

На Дніпропетровщині викрили прокурора на перевищенні повноважень

У межах заходів із захисту бізнесу та протидії системній корупції в правоохоронних органах співробітники Головного Управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно з Державним бюро розслідувань викрили на перевищенні владних повноважень прокурора однієї з місцевих прокуратур Дніпропетровської області, передає zik.ua.

«Встановлено, що прокурор виступав процесуальним керівником у кримінальному проваджені щодо рейдерського захоплення та незаконної обробки 420 гектарів земель сільськогосподарського призначення, що знаходяться у власності одного із приватних акціонерних товариств регіону. Під час досудового слідства посадовець ініціював накладення арешту на вилучене майно – урожай технічних культур. Усупереч постанові суду про заборону розпоряджатись та використовувати вилучені посіви до прийняття остаточного рішення, чиновник особисто продав місцевому комерсанту врожай через товарну біржу. Через махінації прокурор збагатився на 882 тисячі гривень. Водночас, за висновками експертів, реальна ринкова вартість арештованого майна в 10 разів більша. Таким чином, за попередніми оцінками, було завдано збитків державному бюджету на 8 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні пресслужба відомства.

Зазначається, що у межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 365 Кримінального Кодексу України відбулись обшуки у місцевій прокуратурі, відділках поліції та на товарній біржі. Під час слідчих дій вилучено матеріали, що підтверджують протиправну діяльність посадовця.

«Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших посадових осіб, що можливо причетні до оборудки», – додали в СБУ.

Заходи із викриття зловмисника проводилися під процесуальним керівництвом Генеральної інспекції ГПУ. 

Поділитись