На Дніпропетровщині судитимуть зловмисників, які продавали неіснуючі автомобілі

На Дніпропетровщині судитимуть зловмисників, які продавали неіснуючі автомобілі

На Дніпропетровщині судитимуть 11 членів організованої групи, які, продаючи неіснуючі автомобілі, ошукали громадян на понад 1,8 мільйонів гривень.

“Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно 11 членів організованої групи за скоєння злочинів, передбачених ч.2,4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою)”, – сказано у повідомленні пресслужбу прокуратури Дніпропетровської області.

За версією слідства, протягом 2016-2019 років зловмисники розміщали на інтернет-сайті “olx.ua” оголошення про продаж нібито наявних у них нових автомобілів, підшукуючи таким чином громадян, які бажали б придбати їх за заниженою вартістю.

Знайдених покупців повідомляли про необхідність внесення передплати на рахунки ряду підприємств у розмірі 10-23% від вартості автівок (у грошовому еквіваленті – від 15 до 110 тисяч гривень). У подальшому грошові кошти перераховувались підконтрольним фізичним особам – підприємцям та переводилися в готівку. При цьому адреси офісів підприємств та телефонів учасників злочину постійно змінювались.

За вказаний період членам організованої групи вдалося ошукали 33 потерпілих, спричинивши їм понад 1,8 млн грн матеріальної шкоди.

Санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись