На Черкащині фермер незаконно привласнив 200 гектарів землі

На Черкащині фермер незаконно привласнив 200 гектарів землі

Прокуратура Черкащини через суд вимагає повернути державі незаконно орендовані землі площею 200 га в Драбівському районі. 

Як передає vikka.ua, було встановлено, що громадянин звернувся із заявами до Головного управління Держземагенства в Черкаській області про надання дозволу на розробку проекту землеустрою для відведення трьох земельних ділянок в довгострокову оренду для ведення фермерського господарства площею майже 200 га, розташованих в адміністративних межах однієї із сільських рад Драбівського району.

Пресс-служба прокуратури Черкаської області зазначає, що водночас громадянину було затверджено документацію із землеустрою та надано в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення, сільськогосподарські угіддя – рілля, розташовані за межами населеного пункту. У подальшому чоловік, з порушенням вимог земельного законодавства, уклавши договори оренди земельних ділянок, передав указані землі в суборенду. Iз незаконного володіння державі повернули майже 50 гектарів землі.

Поділитись