На Черкащині бізнесмену оголосили підозру за захоплення 119 га землі

На Черкащині бізнесмену оголосили підозру за захоплення 119 га землі

Директору сільськогосподарського товариства на Черкащині оголошено підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки площею 119 га, чим власнику землі нанесені збитки на понад 226 тис. грн.

Як повідомили у Черкаській місцевій прокуратурі, за версією правоохоронців, бізнесмен з серпня 2018 року по кінець вересня 2018 року вчинив “самовільне зайняття земельної ділянки площею 119 га” на території Байбузівської сільради. Як вказали у прокуратурі, зробив він це, аби отримати прибуток за рахунок обробки землі та вирощування там агропродукції. Однак, діяв всупереч земельному законодавству, пише “УНН”.

За результатами проведення судової експертизи з питань землеустрою, сума розміру шкоди, заподіяної власнику внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки площею 119 га, становить 226 380 грн, зазначили у прокуратурі.

“На підставі зібраних доказів зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України”, – повідомили у відомстві.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись