На Буковині судитимуть гінеколога

На Буковині судитимуть гінеколога

Стало відомо, що на Буковині судитимуть гінеколога за те, що під час пологів померла дитина.

Породіллі надто пізно провели кесарський розтин.

Як інформує пресслужба прокуратури Чернівецької областi, у січні 2017 року лікар акушер-гінеколог однієї з районних лікарен Чернівецької області під час прийняття пологів у 25-річної породіллі не вірно визначила фактори прогнозування ризику перинатальної та материнської патології та обрала неправильну тактику ведення пологів. Це доведено досудовим розслідуванням.

Через неналежне ставлення лікарки до виконання своїх професійних обов’язків розвиток ускладнень в пологах було діагностовано занадто пізно. Тільки на консиліумі прийняли рішення проводити терміновий кесарський розтин. При оперативному втручанні медики вилучили мертвого доношеного хлопчика.

Відповідно до висновків комісійних судово-медичних експертиз, саме неналежне надання медичної допомоги – несвоєчасна діагностика ускладнень у пологах – призвела до смерті дитини. Прокуратура Чернівецької області скерувала до суду обвинувальний акт відносно лікаря акушер-гінеколога за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Поділитись