На блогера, який бажав стати президентом Білорусі, завели кримінальну справу

На блогера, який бажав стати президентом Білорусі, завели кримінальну справу

У Білорусі завели нову кримінальну справу на блогера Сергія Тихановського, який бажав стати президентом. Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Справу завели за статтею 191 Кримінального кодексу – про перешкоджання проведенню виборів. Сам блогер на апеляції в суді раніше сказав, що на нього поскаржилася голова білоруського ЦВК Лідія Єрмошина. Сама Єрмошина повідомляла, що підготувала клопотання до Слідчого комітету через погрози з боку опозиції.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Тихановський збирався балотуватися, але був затриманий 29 травня. МВС заявило, що блогер разом зі своїми прихильниками застосували насильство по відношенню до співробітників міліції. Очевидці називали подію провокацією. В офісі і на дачі у Тихановського пройшли обшуки, під час яких були знайдені 900 тисяч доларів. Правозахисники визнали його політв’язнем.

У виборах вирішила брати участь дружина Тихановського. Вона збирає підписи для реєстрації кандидатом. Світлана заявила, що їй надходять погрози, в тому числі на адресу дітей.

Поділитись