МЗС України запустив кампанію по виправленню «Вікіпедії» про Росію

МЗС України запустив кампанію по виправленню «Вікіпедії» про Росію

Український МЗС оголосив про старт кампанії з «протидії дезінформації» у «Вікіпедії».

Спільно з «Вікімедіа Україна» відомство планує «заповнювати прогалини і виправляти неточності на теми російської агресії, інтеграції України в Євросоюз і НАТО, відносин з іншими країнами».

В рамках кампанії планується залучити «якомога більше людей до наповнення” Вікіпедії “інформацією про Україну». Йдеться як про україномовний сегмент онлайн-енциклопедії, так і про статті на інших мовах.

На першому етапі МЗС разом з громадською організацією «Вікімедіа Україна» запустить онлайн-марафон «Місяць української дипломатії». Весь травень автори української «Вікіпедії» писатимуть і правитимуть статті про конфлікт на Донбасі ( «російської агресії»), інтеграції республіки в ЄС і НАТО, зовнішньої політики України, її діяльності в міжнародних організаціях.

Українські дипломати також візьмуть участь в акції. Вони опублікують на своїх сайтах інформацію про політиків і громадських діячів, важливих для України дати і місця. Потім ці замітки «можна буде використовувати як джерело для статей Вікіпедії».

Також співробітники МЗС наповнюватимуть «Вікіпедію» статтями про Україну іноземними мовами.

«Вікіпедія» – найбільша в світі онлайн-енциклопедія. Статті там може писати будь-який користувач. Перед додаванням матеріали проходять премодерацію у більш досвідчених користувачів.

Поділитись