МЗС РФ припинило співпрацю з Товариством «Фінляндія – Росія»

МЗС РФ припинило співпрацю з Товариством «Фінляндія – Росія»

МЗС РФ припиняє співпрацю з НУО Суспільство «Фінляндія – Росія» у зв’язку з її відвертою антиросійською позицією.

Про це йдеться у офіційному повідомленні міністерства.

Як зазначається, керівництво цієї організації озвучує у публічному просторі русофобські пропагандистські кліше колективного Заходу. Крім того, в односторонньому порядку суспільством було заморожено взаємодію по лінії Російсько-фінляндського культурного форуму та Конгресу поріднених міст.

«Під виглядом „підтримки антивоєнного руху” фактично ведеться робота з втручання у внутрішні справи Росії. Очевидно, що декларації цієї організації про націленість на підтримку різнобічних зв’язків з Росією, поширення знань про нашу країну є неспроможними. З урахуванням цього російською стороною прийнято рішення про припинення співпраці з Товариством, що дискредитувало себе», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що Росія не збирається відмовлятися від діалогу з «розсудливими громадськими колами Фінляндії», у тому числі регіональними офісами Товариства «Фінляндія-Росія».

Раніше посольство Фінляндії у Росії повідомило про зняття обмежень на візи для росіян з 1 липня. Таке рішення пов’язане зі скасуванням обмеження на в’їзд до країни, пов’язаного з пандемією коронавірусу.

Поділитись