МЗС Ізраїлю відкинув резолюцію Ради ООН з прав людини в Палестині

МЗС Ізраїлю відкинув резолюцію Ради ООН з прав людини в Палестині

Міністерство закордонних справ Ізраїлю відкинув резолюцію по Палестині, прийняту Радою з прав людини ООН, передає Інтерфакс.

На думку Ізраїлю, прийняття резолюції, що закликає до розслідування порушень прав людини на палестинських та ізраїльських територіях, є «моральним плямою на міжнародному співтоваристві і ООН».

«Це рішення не містить жодної відсилання до терористичного угруповання ХАМАС і повністю ігнорує 4,3 тис. Ракет, випущених по ізраїльським громадянам. Справжня мета цієї комісії полягає в обіленні злочинів терористичного угрупування ХАМАС і в тому, щоб звинуватити Ізраїль за дії на захист своїх громадян», – йдеться в заяві.

У четвер Спілка з прав людини ООН більшістю голосів прийняла резолюцію, що закликає до створення комісії з розслідування порушень прав людини на території сектора Газа і в Ізраїлі, а також в Палестині.

У ніч на 21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і рухом ХАМАС після 11 днів обміну ударами. Це сталося за посередництва Єгипту, який має вплив на керівництво ХАМАС.

Обстановка в регіоні загострилася ввечері 10 травня. За останніми даними, число загиблих в секторі Газа палестинців досягло 232. Всього жертвами конфлікту на палестинських територіях з урахуванням Західного берега Йордану стали 260 осіб. З ізраїльського боку загинуло щонайменше 12 осіб.

Поділитись