МВФ представить до червня план розширення ресурсів на 650 мільярдів доларів

МВФ представить до червня план розширення ресурсів на 650 мільярдів доларів

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва повідомила, що до червня представить план розширення ресурсів МВФ на $ 650 млрд.


«Я маю намір до червня подати на розгляд ради керуючих формальну пропозицію нового виділення на $ 650 млрд», – наводять її слова ЗМІ.

Георгієва підкреслила, що початкове обговорення закінчилося «дуже натхненно».

Вона також пояснила, що «нове виділення спеціальних прав запозичення» буде корисно для всіх країн – членів МВФ і буде сприяти відновленню глобальної економіки після кризи в період пандемії коронавируса. Крім того, за її словами, схвалення нового пакету стане значним додаванням ліквідності для країн-членів, в той же час не додавши при цьому нового боргу. Вивільняться ресурси для боротьби з COVID-19, вакцинації та інших заходів.

Раніше, 20 березня, перший заступник глави МВФ Джеффрі Окамото заявив, що світова економіка відновлюється швидше, ніж це можна було очікувати. За його словами, МВФ спрогнозував в січні зростання світової економіки в 2021 році на рівні 5,5%.

Він також зазначив нерівномірність відновлення світової економіки. Це, як підкреслив Окамото, може привести до збільшення розриву між розвиненими і країнами, що розвиваються.

Крім того, перший заступник голови МВФ заявив про нерівномірність розподілу в світі вакцин від коронавируса, що може затягнути терміни відновлення світової економіки.

Поділитись