МВФ досяг домовленості з Києвом по кредиту на суму 5,5 мільярдів доларів

МВФ досяг домовленості з Києвом по кредиту на суму 5,5 мільярдів доларів

Міжнародний валютний фонд досяг домовленості з владою України за новою програмою кредитування на $ 5,5 млрд строком на три роки.

Про це йдеться в заяві директора – розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої за підсумками телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським.

“Умене був дуже конструктивна телефонна розмова з президентом Володимиром Зеленським”, – сказала вона. “Я запевнила президента в готовності МВФ підтримувати політику [української] влади, націлену на підтримку макроекономічної стабільності і виведення економіки на шлях більш впевненого, стійкого та інклюзивного зростання, в тому числі за допомогою нової програми, яку підтримує МВФ”, – додала Георгієва.

“Я рада відзначити, що співробітники МВФ досягли угоди з Україною з приводу політики, яка ляже в основу нової угоди про кредитування терміном на три роки на 4 млрд SDR [спеціальних прав запозичення] [близько $ 5,5 млрд]”, – сказала вона. Глава МВФ уточнила також, що “угода повинна бути схвалена керівництвом МВФ і радою директорів”.

У свою чергу на сайті президента Володимира Зеленського також йдеться про досягнення домовленості про виділення 4 млрд SDR.

У серпні поточного року прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що влада країни буде вести з МВФ переговори про нову програму співпраці, розраховану на 3-4 роки. За його словами, угода з МВФ Київ планує підписати в грудні 2019 року.

Поділитись