Москалькова назвала число засуджених в Україні росіян

Москалькова назвала число засуджених в Україні росіян

Число росіян, засуджених з кримінальних або політичних мотивів в Україні, може доходити до 400 осіб, повідомила уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в ході засідання експертної ради.

“Сьогодні важко точно визначити кількість російських громадян, які перебувають в ув’язненні в Україні … Цифра доходить і до 400 осіб, засуджених з кримінальних мотивів та з мотивів політичного характеру”, – зазначила Москалькова.

Сьомого вересня між Києвом і Москвою відбувся обмін засудженими та затриманими в форматі “35 на 35”. Російський омбудсмен назвала це головною подією року. Зокрема, серед звільнених російською стороною були засуджений український режисер Олег Сенцов, а також 24 українських військових моряків.

В той день в Росію прилетів звільнений за рішенням українського суду керівник порталу РІА Новини України Кирило Вишинський.

Напередодні радіо Sputnik повідомило, що в рамках засідання Тристоронньої контактної групи Київ і самопроголошені республіки Донбасу домовилися про перший з кінця 2017 обмін полоненими, який може відбутися 27-28 грудня.

Поділитись