Між Польщею і Україною виник скандал через меморіальну дошку

Між Польщею і Україною виник скандал через меморіальну дошку

На вокзалі «Варшава Східна» відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки нового «покровителя» інфраструктурного об’єкта – Романа Дмовського.


Цю новину вкрай критично сприйняли українські ЗМІ, відзначаючи антиукраїнські погляди Дмовського. Як пише «Європейська правда», Дмовський виступав за максимально жорсткий курс щодо національних меншин в Польщі, зокрема за повну асиміляцію-полонізацію українців. Відзначається, що він був переконаний, що ослаблена Росія повинна була віддати частину своїх земель Польщі, а Україну (і Білорусь) треба розділити між Варшавою та Москвою щодо «національним принципом».

ЗМІ підкреслюють, що особлива іронія ситуації полягає в тому, що саме на цей вокзал приходять потяги з України, зокрема, склад «Київ-Варшава».

12 жовтня президент України Володимир Зеленський в ході візиту польського колеги до Києва заявив, що країни вже подолали більшість проблем в двосторонніх відносинах.

«Посварити Україну та Польщу хочуть багато наших недруги. І всім їм можу сказати тільки одне: не дочекаєтеся », – сказав Зеленський.

На його думку, між двома країнами не може бути ніяких суперечок, крім одного – в яких саме українських і польських містах провести спільні Олімпійські ігри або чемпіонат світу з футболу.

Поділитись